• Vores hunde
  Vores hunde. .
 • Hvalpe
  Hvalpe
  . .
 • Viden om
  Viden om
  . .
 • Tidligere
  kuld
  Tidligere kuld
  . .
 • Galleri
  Galleri
  . .
 • Om os
  Om os
  . .

 

Om os

  Hvem er vi...  
         

Vi er et ungt par årgang '81 og '82. Jeg (Karina) har haft bulldog siden 2000, hvor jeg købte tæven Lundahl's Bailey. Martin lærte jeg at kende i 2007, og i 2008 købte han sin første bulldog Kettner's Feige af mig. De fælles interesser både for hundene og IT gjorde at vi i 2009 blev kærester
og kort efter flyttede sammen.
Siden har vores familie vokset sig større, i juni 2010 fik vi vores søn Mikkel og i august 2012 kom vores datter Caroline til verden.

         

Siden den nye hundelov kom i 2010 har vi kigget rigtig meget på alternativ race til vores elskede bulldogs, og da vi i julen 2012 mistede vores dejlige Bailey 12½ år gammel valgte vi at få en lille westie, da vi syntes de har en skøn personlighed og er en sjov lille frækkert.

Men vi kan selvfølgelig ikke leve uden store hunde, og her har vi begge forelsket os pladask for bullmastiff'en, da den på rigtig mange punkter minder meget om bulldoggens afslappede sind og temperament.
Og efter at have været ude og møde en masse bullmastiffs er vi kun blevet bekræftet endnu mere i vores valg.

Vi glæder os rigtig meget til vi skal have vores første bullmastiff.

         

Vi går meget op i hvordan vores børn opfører sig overfor hundene,
de lærer at respektere dem og behandle dem ordentligt. Vi tolerere ikke hiven i hale eller ører. De må selvfølgelig gerne give hunde et kram, men vil hunden væk må de ikke holde fast i dem.
Modsat lærer vi også hundene at legetøjet på gulvet ikke er deres, samt at man skal kunne røre deres mad og kødben mens de spiser. Ikke fordi vores børn på genere dem når de spiser, men det er bare en ting vi altid har anset for vigtigt, også inden vi selv fik børn.

         

Jeg interesserer mig meget for afstamning og sundhed. Jeg bruger MANGE timer på at sidde og studere stamtavler og kigge både på typen hos den enkelte hund, men også dens søskende / forældre / bedsteforældre / oldeforældre samt hvis den har nogen hvalpe. Udover type kigger jeg også på deres sundhedsresultater da det er noget jeg vægter meget højt i avlen.

Lige ledes er det også mig der står for at vælge hvilken hanhunde vi skal parre med, og har styr på løbetiderne, parringstidspunkt, fodring og hvornår hvalpene skal / kan / må hvad, sådan alt det praktiske. Og selvfølgelig udstilling, det er også mig der tager rundt til disse.

Samt det også er mig der står for hjemmesiden, da webdesign er min anden store interesse, og syntes det er vigtigt med en god informativ hjemmeside.

         

For Martin har afstamningen ikke den store betydning,
det stoler han på jeg har styr på...

Til gengæld er det ham der går den daglige lange tur med hundene, og han går meget op i opdragelse / hundesprog. Vi er rigtig glade for Ceasar Milan herhjemme, og specielt Martin har brugt meget tid på at studere hans forskellige videoer og programmer.

         
Området vi bor i...
         

Vi bor på Vestsjælland i en mindre by syd for Kalundborg.
Her har vi et dejligt stort parcelhus i 1 plan for enden af lille lukket vej.

Herfra har vi små 400m ned til en lækker natursti (Sjællandsleden) der strækker sig helt fra Nykøbing Sj. til Møn. Det er ud af her Martin går de fleste ture, da der er mange gode dufte og mulighed for at hundene også på nogle strækninger kan løbe fri da der er et godt overblik.

         

Derudover har vi ca. 500m ned til en lille skov og 100m til flere store boldbaner hvor vi kan gå over og træne, lægge spor og lignende.

Sætter vi os i bilen er vi ved stranden på bare 10 minutter. Både hvor vi kan holde næsten helt ned til vandet, samt hvor man skal igennem parklignende område hvor der kommer mange og lufter hunde, så her er masser af dufte.

Samt vi kan køre 10 - 15 minutter og så ender vi i Asnæs skoven,
hvor der er flere rigtig lækre stier af forskellige længder,
hvoraf nogen også går ned til vandet.

         
Hvalpenes opvækst hos os...
         

Hos os vokser hvalpene op som en del af familien, de bor fra de bliver født til de flytter hjemmefra inde i huset sammen med os, dog i et rum hvor hundemor har mulighed for at trække sig tilbage og være i fred fra andre hunde og ikke mindst børnene.

De betyder også at hvalpene vil opleve støvsugeren, lyden af vaskemaskinen og alle de andre dagligdags lyde. De vil være vandt til andre hunde og selvfølgelig børn.

         

Jeg går meget op i at hundene får ordentligt foder, vi fodre derfor med Royal Canin, og allerede fra tæven går i løbetid skifter hun til specielt graviditets-foder (HD-42) som hun får indtil hun er 6 uger henne, hvor hun skifter over til hvalpefoder (Starter). Hvalpene vil starte med at få Royal Canins dåsemad specielt til hvalpe (Starter Mousse), det vil de langsomt få blandet med opblødt hvalpefoder (Starter) og når de er 6 - 7 ugers gamle vil de langsomt få det som almindeligt tørfoder.

   

Derudover vil hvalpene møde forskellige mennesker mens de bor her, selvfølgelig når hvalpekøbere kommer og besøger hvalpene, men også venner og familie der kommer på besøg i løbet af deres tid her.

Når hvalpene har fået deres første vaccine kommer de med ud på tur, det kan være bare en lille køretur, ud at prøve og gå i snor i området hvor vi bor eller en tur på stranden eller i hundeskoven.